Обрати сторінку

Із 16 по 22 квітня 2019 року у місті Херсон відбувся IV етап Всеукраїнської олімпіади з фізики.

Команда Вінницької області (керівник: Сапсай Віталій Юрійович) складалась із 4 учнів ФМГ № 17 та 2 учнів Вінницького технічного ліцею.

Дипломи ІІІ ступеня отримали гімназисти Голійчук Дмитро (11-Б) та  Тихонюк Едуард (8-А). Голійчук Дмитро потрапив до десятки кращих учнів паралелі 11 класу та виборов право брати участь у відборах на Міжнародну олімпіаду з фізики.

ПІБ учня Клас Місце ПІБ учителя
1  Тихонюк Едуард Едуардович 8 ІІІ Семенюк Людмила Дмитрівна
2  Голійчук Дмитро Анатолійович 11 ІІІ Пасіхов Юрій Якови

Олімпіада традиційно складалась із 3 турів: теоретичного, практичного та демонстраційного (для учнів 8-10 класів).

Завдання запропоновані на теоретичному турі були доволі складними. Їх багатоступенева структура максимально наближалась до тієї, яка застосовується на Міжнародній олімпіаді з фізики.

Демонстраційний тур здивував і порадував цікавими та захоплюючими експериментами і нестандартними завданнями.

Експериментальний тур у цьому році містив індивідуальний набір завдань для кожної паралелі, що є рідкістю, оскільки зазвичай експериментальні задачі часто перетинались у 9 та 10, 11 та 10 класах. Ще однією приємною несподіванкою було те, що деякі запропоновані задачі експериментального туру допускали декілька альтернативних варіантів  розв’язків.

Культурна програма передбачала екскурсії до Морської академії, Морського коледжу та школи мистецтв. Знайомлячись із Морською академією, учасники олімпіади отримали можливість побувати на віртуальному командирському містку справжнього корабля та за допомогою віртуальної реальності керували пасажирським лайнером. Під час екскурсії до школи мистецтв кожен мав чудову нагоду проявити свої творчі здібності під час майстер- класу з рукоділля.

Загалом олімпіада відбувалась у теплій та дружній атмосфері. Учні, які були учасниками цієї олімпіади, окрім гарних вражень, отримали чудовий навчальний досвід. 

 

Share This