Обрати сторінку

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. В цей день українці вшановують патріотизм й мужність співвітчизників, які восени 2004 року та у лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашої держави.

Напередодні свята, 20 листопада, вчителі гімназії провели тематичні класні години. Для учнів 2-Б класу, які навчаються за програмою “Інтелект”, педагог-організатор Олена Вікторівна Пономарьова підготувала інтерактивний захід “Гімназія – територія гідності”.

Діти переглянули презентацію “Ангели Майдану”, почули розповідь про всесвітньо відому статую Свободи, збирали пазли з тематичними фразами та висловлювали свої думки щодо власної свободи і гідності.

Програючи різні життєві ситуації діти переконалися, що свобода будь-якої людини, так само як і їх власна, не дорівнює поняттю “роблю, що хочу!». Для встановлення рівноваги слова “Свобода” діти поклали на другу шальку терезів, з якими працювали під час заходу, слово “Відповідальність”. На осінніх листочках, вирізаних з паперу, другокласники записали свої думки та зібрали з них свій “Букет гідності”.

{joomplucat:327 limit=6|columns=3}

Цікавою стала тематична відеоробота активу учнівського самоврядування гімназії, яку відзняли президент гімназії Лаура Гонсалес та її команда. Старшокласники наочно переконали глядачів у тому, що свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої.

Другокласники з великою зацікавленістю переглянули відео ще й тому, що першою вчителькою авторів фільму була Олена Віталіївна Васкевич, у якої сьогодні навчаються учні 2-Б класу.

Share This